08 huhti 2020

Oletko kokenut henkisen onnellisuus-hyvinvointikuplan – ja sen puhkeamisen?

0  kommenttia

Oletko kokenut henkisen onnellisuus-hyvinvointikuplan – ja sen puhkeamisen?

Kävin tässä taannoin lounaalla tutun kanssa, joka kulkee myös ”tätä henkistä polkua” niin sanotusti, ja olin kovin hämmästynyt, kun hän sanoi siinä kahvia juodessamme, että on itse asiassa ollut aika pettynyt henkisyyteen.

Ajatukseni pysähtyi hetkeksi, kun jäin vaan tuijottamaan häntä miettien, ”että siis mitä..?”

Ihminen, jota olen jo yli vuoden seurannut ja joka selvästi on todella sitoutunut omaan henkiseen kasvuunsa, voittanut omia pelkojaan ja saavuttanut isoja muutoksia elämässään irrottautumalla omasta mielestään, sanoo mulle yhtäkkiä, että on pettynyt koko juttuun.

Hän taisi huomata hämmästykseni ja jatkoi siemaistuaan kahviaan, ”että niin – kun kaiken tämän prosessin olen nyt käynyt läpi, niin mieleni on ollut todella pettynyt siihen, kuinka yksinkertaista tämä kaikki onkaan. Siis että mieleni olisi halunnut, että kaiken tämän ponnistelun jälkeen olisin nyt omaksunut jotain todella kompleksista ja vaikeaa ja voinut sitä kautta taputtaa itseäni olkapäälle, että jes – mä opin todella jotain näin haasteellista, mutta ei!”

Ahaa, no nyt aloin päästä kärryille. 

Se on kyllä ihan totta. Siis se, että henkinen hyvinvointi ja onnellisuus on lopulta todella yksinkertaista! 

Siis aivan naurettavan yksinkertaista. 

Okei – tämä saattaa kuulostaa täydelliseltä vittuilulta niitä ihmisiä kohtaan, ketkä ovat oikeasti pahassa jamassa elämänsä kanssa ja kokevat, että tuo onnellisuus on hyvin kaukana.

Mutta lupaan, tämä ei ole sitä. Tällä haluan vain valaa sinuun uskoa, että oikeasti, henkinen hyvinvointi ja onnellisuus on yksinkertaista! Sä vaan olet saattanut huomaamattasi astua henkisen onnellisuus-hyvinvointikuplan miinaan.

Älä astu henkiseen onnellisuuskuplaan, vaan koe onnellisuuden yksinkertaisuus!

Onnellisuudessa on kyse lopulta pelkästä tunteesta ja sen kokemisesta. Siis oikeasti, siitä, että alat opetella lisäämään päiviisi lisää onnellisuuden tunnetta ja purkamaan mieleen samaistumisesta johtuvaa ahdistusta. Sitä sun sisäistä tunnetilan mittaria siis aletaan vääntää kohti rakkautta ja onnellisuutta sen ainaisen ahdistuksen, puristuksen, väsymyksen ja suorittamisen sijaan. 

Aletaan siis tehdä siinä sun arjessa yksinkertaisia pieniä juttuja, jotka oikeasti tekee ison muutoksen. 

Mutta mikä tää henkinen onnellisuuskupla nyt sitten on?

Suurin osa ihmisistä kuvittelee, että henkinen hyvinvointi on jotenkin monimutkaista ja vaatii isoja panostuksia. On retriittejä, joogaa, meditaatioita, mindfulnessia, seminaareja, terapiaa ja konsultaatioita, joista haetaan sitä hetken helpotusta ja hyvänolon tunnetta.

Mutta, tässä on sellainen ongelma, että se noissa tilaisuuksissa tai hetkissä saavutettu onnellisuuden tunne katoaa. 

Kyllä. Se todellakin katoaa. 

Vai koska viimeksi muistat olleesi yhtä liekeissä vielä viikon päästä jostain seminaarista tai terapiasessiosta? Niin että se tunne, että ”kaikki onkin hyvin” ja ”vitsit mä olen ihan rajaton rokkistara” olis kestänyt vielä päiviä sen tapahtuman jälkeen?

Se tunne todellakin siis katoaa, eikö?

Joten tässä kohtaa sä alat huomaamattasi ajatella, että ei tämä toimi. ”Ei tää homma ole yksinkertaista. En mä jaksa tätä, kun ei se onnellisuus pysy mun elämässäni. En mä pysty ikinä irroittautumaan tästä ahdistuksesta, kun se aina tulee heti takas.”

Oot tietämättäs siis astunut henkisen hyvinvointikuplan miinaan. 

Käytännössä se on siis sellanen salakavala kupla, mihin sä ajaudut tällaisissä hype-tapahtumissa. Oot aivan liekeissä hyvinvointimessuilla jonkun luennon jälkeen tai retriitin viimeisenä päivänä sun pää on aivan sekaisin onnesta, että nyt räjähtää! Oot kerännyt näissä tapahtumissa itsesi ympärille kokonaisen kuplan, jonka sisällä kaikki on vaaleanpunaista ja kultaista onnellisuushattaraa!

Mutta sitten tapahtuu BOOM – astelet kotiin ja viimeistään tiistaina huomaat, että puolison naama vituttaa edelleen, karjut lapsille ihan pienimmistäkin sotkuista ja vihaat sitä saatanan toimistoa, johon raahaudut klo 8:30 joka aamu. 

Ja sitten joku hetki havahdut.

Oho – siis mitä tapahtui? 

Mitä ihmettä tapahtui sille retriitiltä tai messujen luennolta saadulle voittajafiilikselle?

Sä panostat satoja euroja noihin hyvinvointiseminaareihin, yksilösessioihin ja retriitteihin tullaksesi kotiin ilman, että sun arkielämä oikeasti olis muuttunut mihinkään.

Joten kappas, sä tulit astuneeksi hyvinvointikuplaan, joka räjähti päin sun kasvoja heti (tai hetken päästä) kun astelit takaisin kotiin – sun oikeaan elämääsi.

Se miksi sun elämä ei muutu, johtuu siitä, että keskityt vääriin asioihin. Ja mäpä kerron sulle nyt salaisuuden.

Se kupla, mihin jokaisella retriitillä, joogatunnilla, meditaatiohetkellä, seminaarissa tai terapiassa astelet, ei oo kestävää. Se on ikäänkuin hetken helpotus – narkkarin piikki suoneen, jota seuraa  hetken huuma… joka katoaa. Ja se katoaa joka kerta, jos sä et nää sitä ja lähde lähestymään aihetta ihan uudesta suunnasta.

Sun täytyy vaihtaa suuntaa ja lopettaa astumasta näihin miinoihin

Tää uusi suunta on nimeltään onnellisuus arjessa

Kyllä, siis sun arjessa, eikä niillä sun arjesta irrallisilla tunneilla tai päivillä, vaan ihan siinä soppakauhan ääressä. Vessassa istuessasi, vaatteita valitessasi ja tiskejä laittaessasi. 

Sun pitää opetella onnelliseksi sun jokapäiväisessä elämässä. Ja sano mun sanoneen, sitä ei muuteta siellä retriitillä tai seminaarissa. Ne on lopulta yhtä tyhjän kanssa, jos sä et tee muutoksia sun arkeen! 

No mitä tää nyt sitte käytännössä tarkoittaa?

Se tarkoittaa sitä, että opettelet uusia tapoja sun arkeen. Siis opettelet uudenlaisen tavan elää sitä sun elämää, jota sä joka päivä elät. 

Eli se ei todellakaan tarkoita sitä, että sun pitäisi myydä kaikki tavarat, jättää perhe ja koti ja lähteä meditoimaan Intiaan ashramiin, vaan se tarkoittaa sitä, että oli sun elämä millainen tahansa, sä voit lähteä tuomaan sinne sun arjen keskelle pieniä juttuja, joilla lopulta onkin iso vaikutus.

Yksinkertainen onnellisuus

Mä olen ottanut elämäntehtäväkseni näyttää tietä yksinkertaiseen onnellisuuteen. Mä haluan kertoa sulle ne keinot, joilla säkin pystyt muuttamaan sun oman elämän – oikeasti ja pysyvästi. Eikä se vaadi mitään isoja juttuja, vaan pieniä oivalluksia ja uusia tapoja. Sinne sun arkeen.

Mä tiedän, että tää kuulostaa tosi utopistiselta ja sun mieli huutelee sun päässä vastaan, etteihän toi nyt voi pitää paikkaansa. Tai sitten sulla alkaa pisteet yhdistyä siellä sun aivojen otsalohkossa ja tajuat, että totta, nyt tää homma alkaa käydä järkeen! 

Oli niin tai näin, niin mä myös tiedän, että sun täytyy itse päästä kokemaan, miltä tuo muutos voisi sun elämässä näyttää ja tuntua. 

Siksi mä haastan sut mukaan kokemaan itse, kuinka yksinkertaista onnellisuus voikaan olla ja millaisista palasista se koostuu!

Lue lisää ilmaisesta 5 päivän Yksinkertainen onnellisuus -haasteesta ja ilmoittaudu mukaan matkalle, joka voi olla ensiaskel sun isossa elämänmuutoksessa!

Mun suurin haave on, että just sinä vielä joku päivä laitat mulle viestiä ja kerrot tän haasteen muuttaneen sun elämän, sillä se laukaisi ketjureaktion sun elämässä, minkä jälkeen mikään ei ole entisellään! 

Tervetuloa mukaan kokemaan Yksinkertainen onnellisuus!

Rakkaudella,
Minna

PS. Puolustukseksi sanon, että rakastan retriittejä, seminaareja, valmennuksia ja muita tapahtumia, mutta ensin täytyy niin sanotusti olla perusta kunnossa ja sen jälkeen sä voit todella nauttia noista tapahtumista ja saada niistä huomattavaa lisäarvoa! 

fshbty

Loved this? Spread the word


Minna Ylikärppä

Kirjoittajasta

Minna on Matkalla mielenrauhaan -perheen perustaja, energia- ja seremoniatyöskentelijä, transformaatio-ohjaaja sekä henkisen kasvun mentori, joka elää elämäänsä rakkauden lempeässä virrassa.


Syvän ja haasteellisen oman henkisen kasvun matkansa kautta Minna on avautunut omalle rakkaudelliselle soturisielulleen ja auttaa nykyään muita ihmisiä vapautumaan omista mielen kahleistaan ja löytämään elämäänsä rakkauden kauniin johdatuksen.


Ihmiset rakastuvat Minnassa hänen aitoon rakkaudelliseen rehellisyyteensä, jossa vaikeatkin asiat saavat nousta asiin vapautettavaksi. Lisäksi Minna yllättää ihmiset kerta toisensa jälkeen syvällä intuitiivisella elämällään sekä tarkkanäköisellä kyvyllään nähdä pinnalla olevien haasteiden taustalla olevien juurisyiden lähteille.

Minna Ylikärppä

Minna Ylikärppä julkaisi myös nämä:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>